De PVT-zonnemodule (hybride) is een zonnepaneel, dat elektriciteit produceert, maar ook warmte produceert voor verwarming en warmwater:

PVT-Technologie: Het monokristalline zonnepaneel (PV) kombiniert Solarenergie und hocheffiziente Solarwärmeerzeugung (T).
Een goedkope oplossing bijna geen onderhoud kunnen ook de CO2 uitstoot goed verlagen..
Hoger rendement bij lagere temperaturen dan gelijkwaardige monokristallijne PV.
Ruimtebesparende, slechts één zonnepaneel is vereist om zowel warmte , um Wärme und Strom gleichzeitig zu erzeugen.
Sterk verbeterde terugverdientijd in het algemeen ongeveer zes jaar , wanneer men de terugleververgoeding, de huidige tarieven van de subsidie van duurzame warmte en de besparingen van elektriciteit- en stookkosten meeneemt..
Weinig onderhoud , in tegenstelling tot warmtepompen, windturbines of andere hernieuwbare energiebronnen, vrijwel onderhoud vrij..
Mit diesen PVT Sonnenkollektoren können die meisten Wohn- residentiële en licht commerciële “energiezuinige” gebouwen tot nul-energie.

Wat is een PVT-zonnecollector (hybride)?

Een PVT zonnepaneel is een gecombineerde samenstelling van a: PV-module (PV) voor de omzetting van elektrische energie en een hoog rendement vlakke plaat paneel (T) voor de omzetting van thermische energie.
fotovoltaïsche zonne-energie (PV) als halfgeleiders hebben één nadeel: afbraak in de prestaties als gevolg van de hoge temperatuur. In ieder land op een zonnige zomerdag, wanneer men zou verwachten , dat hoge productie gerealiseerd word. , zakt de efficiëntie van het PV paneel, daar deze geen efficiëntie meer hebben bij 80 graden of meer.. Word deze temperatuur overschreden , dan werkt de gemiddelde PV-installatie alleen nog maar 75% van haar optimale efficiëntie.
Bei PVT-Modulen reduziert die Thermo einheit die Arbeitstemperatur der Photovoltaikelemente und wirkt so als “vloeistof koel systeem ”. Daardoor wordt een combinatie van fotovoltaïsche- en warmteafgifte bereikt. Met behulp van dit principe is het mogelijk, om een hoger elektrisch rendement tot maar liefst 20% meer ten opzichte van monokristallijne PV modules – en bovendien krijg je gratis voldoende warmte, ter compensatie van de jaarlijkse vraag naar warmte in een lage-energiewoning.

Lucht-warmtepomp-zonneboiler
De warmwater-lucht-warmtepomp-zonneboiler is een wetenschappelijk systeem voor het opwarmen van het water in een- huis of meerdere appartementen. Met behulp van gratis hernieuwbare energie uit de lucht, is de eenheid zeer efficiënt met lage exploitatiekosten. De doeltreffendheid ervan kunnen minimaal 3 – 4 keer meer zijn dan conventionele gasgestookte verwarmingsketels of elektrische kachels.
Warmtewinning – Deze warmtepomp boilers kunnen zowel in warme kamers zoals. B. in de buurt van de keuken, in een opslagruimte of garage geïnstalleerd worden. In principe heeft elke kamer veel restwarmte, zodat door gebruik hogere efficiëntie, zelfs bij zeer lage temperaturen in de winter .
Ontvochtingen van de kamer. – De lucht warmtepomp zonne-boiler kan ook als ontvochtiger gebruikt worden.. Dus de warmtepomp boiler kan ook geplaatst worden in de wasruimte of in een opbergruimte.. Wanneer het warme water geproduceerd wordt, wordt de temperatuur verminderd en tegelijkertijd is daarbij de kamer ook ontvochtigd. De voordelen manifesteren zich vooral in de natte seizoenen.
Warm water en frisse lucht ventilatie – de warmtepomp zonne-boiler kan koele verse lucht produceren, wanneer warmwater geproduceerd word. Deze koele lucht kan naar iedere willekeurige ruimte gevoerd worden .

Combineren met verschillende energiebronnen – eenheden kunnen combineren met PVT zonnepanelen, externe warmtepompen, verwarmingsketels of andere, energiebronnen.
Ecologische en economische verwarming – Onze warmtepomp zonne-boilers zijn het meeste efficiënte en economische alternatief voor zowel fossiele brandstoffen verwarmingsketels en verwarmingssystemen. Door gebruik te maken van de hernieuwbare warmte van de zon, gebruikt men veel minder energie.
Compact ontwerp – onze warmtepomp zonne-boilers zijn speciaal ontworpen voor het produceren van warm water voor de verwarming en warmwater.. De zeer compacte structuur en het elegant ontwerp zijn geschikt voor installatie binnenshuis..
Meerdere functies – het speciale ontwerp van de luchtinlaat- en uitlaat maakt het toestel geschikt voor verschillende manieren van verbindingen. Met verschillende manieren van installatie kunt U het apparaat niet alleen als warmtepomp benutten, maar ook als koele lucht inblaas., een luchtontvochtiger, of een WTW unit..
Andere functies – Roestvrij stalen tank en een magnesium stok zorgen voor de duurzaamheid van het apparaat.. Zeer efficiënte compressor met R410a koudemiddel. Elektrische element beschikbaar in de eenheid als een back-up, verzekerd van constant warm water zelfs in extreme koude winters.