Als een team perfect

Als een team? Zijn PVT (hybride) zonnepanelen niet genoeg op het dak? In thermische zonne-energie wordt de warmte-energie die niet op andere wijze wordt gebruikt in zuivere fotovoltaïsche modules volledig gebruikt. De zon warmt de module op en verwarmt de zonnevloeistof erin. Deze warmte wordt dan gebruikt voor verwarmingsondersteuning. En dan is het belangrijk dat deze warmte het meest efficiënt wordt omgezet in verwarmingsenergie of in het verwarmen van water. Hier wordt de warmtepomp met de ingebouwde zonneboiler gebruikt.

Hoe warmtepompen werken Normale warmtepompen gebruiken bijvoorbeeld de temperatuur van de lucht om te comprimeren en de temperatuur te verhogen. Omdat de druk op het medium zijn temperatuur verhoogt. Deze compressie vereist echter energie die meestal uit het stopcontact komt. Dat wil zeggen, men gebruikt een beetje energie om de temperatuur van een medium ermee te vermenigvuldigen. Een behoorlijk efficiënt principe. Maar we hebben nog steeds de warmte van de PVT-zonnecollectoren (hybride). Hoe kan het efficiënt worden gebruikt? Van waar de zonneboiler zijn naam heeft. Dit is waar de zonneboiler in het spel komt. Het gebruikt de warmte van de zonnepanelen en ondersteunt zo efficiënt het werk van de warmtepomp. Concreet verlicht de zonneboiler de warmtepomp duurzaam. Omdat de zonneboiler met de hete zonnevloeistof van de PVT-modules wordt verwarmd, wordt het water in de ketel via een warmtewisselaar verwarmd. De zonnevloeistof koelt af en wordt teruggestuurd naar de PVT-modules. Het water in de tank van de zonneboiler wordt daardoor verwarmd. In het geval dat de zonneboiler het water verwarmt, hoeft de warmtepomp niet te werken, dus u bespaart elektriciteit. En zo is zonne-energie logisch. Waarom een ​​warmtepomp-zonneboiler van nature deel uitmaakt van hybride zonnecollectoren (PVT). Nu is het duidelijk waarom PVT (hybride) zonnecollectoren altijd een partner bevatten die deze warmte ook van de verzamelaars kan invoeren. Een eenvoudige warmtepomp kan inderdaad iets doen met de zonnewarmte, maar alleen met de toevoer van extra energie (elektriciteit). Het toevoegen van een zonneboiler aan een warmtepomp is echter zinvol. Omdat de twee systemen elkaar wonderwel aanvullen: de warmte van de zonnemodules wordt aan het water in de zonneboiler geleverd. Dientengevolge wordt het energieverbruik van de warmtepomp vermeden of op zijn minst verminderd, omdat de warmtepomp op dat moment een pauze heeft.

Dat is niet alles! De elektriciteit voor de warmtepomp is afkomstig van het PV-gedeelte van de hybride zonnecollector. Op deze manier kan de warmtepomp, als het nodig is, worden ondersteund door elektriciteit. Omdat de behoefte aan warmte en de beschikbaarheid van zonlicht en zonne-energie niet altijd samenvallen, wordt de elektriciteit tijdelijk opgeslagen in een batterijsysteem of in het elektriciteitsnet. Doorslaggevend is dat er minstens zoveel of meer elektriciteit wordt aangevoerd dan wordt verbruikt. Dit maakt de elektriciteitsbalans zeer milieuvriendelijk. Dus hier is het team van winnaars: ze ondersteunen elkaar, de hybride zonnepanelen en de warmtepomp zonneboiler. Is dit team iets voor jou? We geven u graag meer informatie over hoe dit systeem u ook helpt geld te besparen. En hoe ze bovendien bijdragen aan de bescherming van het klimaat. Stuur ons gewoon een e-mail en wij nemen vrijblijvend contact met u op. Weet je: het Zero Energy House is ons doel. Voor een prachtige planeet ook voor onze kinderen en kleinkinderen.

Popular Posts